Skip to main content
Uw specialist in grondstabilisatie, nivelleringswerken en het frezen van hout & steen.

Frezen van hout & steen

Efficiënt verwijderen en vermalen van ondergrondse obstakels

Bij De Westelinck Freeswerken BV wordt met passie en toewijding gewerkt aan het efficiënt verwijderen en vermalen van wortels, stronken en ondergrondse obstakels, waaronder oude asfaltlagen. Ons ervaren en toegewijd team van vakmensen staat garant voor een grondige en precieze uitvoering van het frezen van hout en steen.

Frezen van hout

Het frezen van hout biedt vele voordelen, waaronder een volledige verwijdering van hinderlijke vegetatie. Ons ervaren team past de freestechniek aan op basis van uw projectvereisten, zodat we met precisie en aandacht voor detail te werk gaan. Het resultaat is een strakke en gelijkmatige ondergrond die klaar is voor verdere bouwprojecten en landschapsontwikkeling.

Hout frezen e8df2916

Toepassingen

 • Bosbeheer en landbouw:

  Bij het herontwikkelen van bosgebieden of het omzetten van landbouwgrond kan het frezen van hout helpen bij het vermalen van overgebleven boomwortels en -stronken. Dit maakt het terrein klaar voor nieuwe aanplant of andere landbouwactiviteiten.

 • Tuin- en landschapsarchitectuur:

  Het frezen van hout is handig bij het vermalen van boomwortels en -stronken in tuinen, parken en landschapsprojecten. Dit creëert een perfecte voorbereiding voor een vlakke en esthetisch aantrekkelijke omgeving voor het aanleggen van gazons, plantenbedden en andere landschapskenmerken.

 • Bouw- en constructieprojecten:

  Bij de aanleg van gebouwen, wegen en andere bouwprojecten kan het frezen van hout nodig zijn om boomwortels en -stronken te vermalen. Dit zorgt voor een bouwrijpe ondergrond, waardoor het bouwproces soepel kan verlopen.

 • Ontbossing en herbebossing:

  Bij grootschalige ontbossings- of herbebossingsprojecten kan het frezen van hout een effectieve methode zijn om de vermaling van boomwortels en -stronken te versnellen. Dit opent de weg voor herbebossing of andere landgebruikstoepassingen.

 • Infrastructuur en nutsvoorzieningen:

  Het frezen van hout wordt ook gebruikt bij de aanleg en het onderhoud van infrastructuur en nutsvoorzieningen, zoals het vermalen van boomwortels en -stronken die interfereren met de aanleg van wegen, leidingen of kabels.

Frezen van steen

Het frezen van steen is een krachtige methode om oude asfaltlagen te vermalen en de ondergrond voor te bereiden voor egalisatie. Door de steen te vermalen tot kleine korrels, creëren we een gelijkmatige en stabiele basis voor nieuwe asfaltlagen en andere bouwprojecten. Ons ervaren team zorgt voor een zorgvuldige uitvoering en past de freestechniek aan op basis van de specifieke vereisten van uw project.

Frezen van steen d95cfa26

Toepassingen

 • Weg- en infrastructuurbouw:

  Het frezen van steen is essentieel bij de aanleg en het onderhoud van wegen en andere infrastructuurprojecten. Het vermalen van oude asfaltlagen zorgt voor een glad en gelijkmatig wegoppervlak, verbetert de rijervaring en verlengt de levensduur van de weg.

 • Bouw- en renovatieprojecten:

  Bij bouw- en renovatiewerkzaamheden kan het frezen van steen nodig zijn om oude bestrating, betonnen oppervlakken of andere harde materialen te vermalen. Dit creëert een bouwrijpe ondergrond voor verdere bouwwerkzaamheden en maakt het mogelijk om nieuwe materialen correct te installeren.

 • Herstel en aanpassing van industrieterreinen:

  Bij industriële projecten kan het frezen van steen worden toegepast om oude funderingen, verhardingen of andere belemmeringen te vermalen. Hierdoor kunnen industrieterreinen worden hersteld, aangepast of gerevitaliseerd voor nieuwe bedrijfsactiviteiten.

 • Herinrichting van buitenruimtes:

  Het frezen van steen is nuttig bij het herinrichten van buitenruimtes, zoals parken, pleinen, speeltuinen en openbare tuinen. Het vermalen van oude bestrating of verhardingen zorgt voor een schone lei om nieuwe ontwerpen te realiseren en de functionaliteit en esthetiek van de ruimte te verbeteren.

 • Milieusanering:

  Bij het saneren van vervuilde grond of terreinen kan het frezen van steen helpen bij het verwijderen van verontreinigde bodemlagen. Door de oude grond te vermalen, kan deze gemakkelijker worden afgevoerd en vervangen door schone grond, waardoor het terrein wordt gerevitaliseerd.

Vaak gestelde vragen over frezen van hout & steen

Wat is het frezen van een terrein?

Het frezen van een terrein verwijst naar het proces van het vermalen van bestaande materialen, zoals hout of steen, van een terreinoppervlak. Dit wordt gedaan met behulp van speciale freesmachines die in staat zijn om efficiënt en nauwkeurig materiaal te vermalen.

Waarom is het frezen van een terrein nodig?

Het frezen van een terrein kan nodig zijn om verschillende redenen, zoals het verwijderen van oude verhardingen, zoals asfalt, het vermalen van oneffenheden, het creëren van een vlak oppervlak voor verdere constructie of het voorbereiden van het terrein voor landschapsontwikkeling.

Wat voor soort materialen kunnen worden gefreesd?

Met de juiste freesmachines kunnen verschillende materialen worden gefreesd, zoals hout, steen, asfalt, bestrating en meer. Dit stelt ons in staat om terreinen aan te passen aan specifieke projectvereisten.

Wat is het verschil tussen een houtfrees en een steenfrees?

Een houtfrees is speciaal ontworpen voor het verwijderen van houten materialen, zoals verrotte boomwortels, stobben of oude houten structuren. Een steenfrees daarentegen is ontworpen om harde materialen zoals beton, steen of asfalt te verwijderen.

Hoe wordt het frezen van een terrein uitgevoerd?

Het frezen van een terrein wordt uitgevoerd met behulp van krachtige freesmachines die zijn uitgerust met speciale beitels of freeskoppen. Deze machines worden over het terrein geleid en verwijderen nauwkeurig het gewenste materiaal.

Kan het frezen van een terrein schade veroorzaken aan ondergrondse leidingen of kabels?

Bij het frezen van een terrein is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om schade aan ondergrondse leidingen of kabels te voorkomen. Het is essentieel om vooraf een grondige analyse van het terrein uit te voeren en eventuele ondergrondse infrastructuur in kaart te brengen, zodat er veilig kan worden gewerkt.

Is het frezen van een terrein stoffig?

Het frezen van een terrein kan inderdaad stof veroorzaken, vooral bij het frezen van materialen zoals beton of steen. Het gebruik van geschikte stofbeheersingsmaatregelen, zoals waternevels of afzuigsystemen, kan helpen om stofvorming te verminderen en een schone werkomgeving te behouden.

Hoe lang duurt het frezen van een terrein?

De duur van het frezen van een terrein kan variëren, afhankelijk van de omvang van het terrein, het type materiaal dat moet worden verwijderd en de complexiteit van het project. Een kleine freestklus kan mogelijk enkele uren duren, terwijl grotere projecten meerdere dagen in beslag kunnen nemen.

Zijn er specifieke voorbereidingen nodig voorafgaand aan het frezen van een terrein?

Ja, er kunnen specifieke voorbereidingen nodig zijn, afhankelijk van het type terrein en het beoogde doel van het frezen. Dit kan het verwijderen van obstakels, zoals bomen of struiken, omvatten, evenals het zorgen voor een goede toegang tot het terrein voor de freesmachines.

Waarom zou ik De Westelinck Freeswerken BV (DWF) kiezen voor het frezen van mijn terrein?

Bij De Westelinck Freeswerken BV (DWF) hebben we ruime ervaring in het frezen van terreinen met hout- en steenfrezen. Ons deskundige team beschikt over geavanceerde apparatuur en zorgt voor een efficiënte en nauwkeurige uitvoering van het werk. We streven naar uitstekende resultaten en klanttevredenheid. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Grondstabilisatie De Westelinck Freeswerken

Niet alleen het frezen van hout & steen

Daarnaast bieden we bij De Westelinck Freeswerken BV ook een breed scala aan andere diensten, waaronder grondstabilisatie en nivelleringswerken. Met onze expertise in grondstabilisatie kunnen we zorgen voor een stevige en duurzame ondergrond, ideaal voor bouwprojecten van diverse omvang. Daarnaast voeren we nauwkeurige nivelleringswerken uit om een perfecte basis te leggen voor uw constructie.